In a world where you can be anything Be Kind!

World wide shipping

Home  /  Jessica Berglund x For Good Luck

FGL x Jessica Berglund

Hej Jessica, nu får vi höra vem är du?
Hej fina FGL.

Så glad att jag får vara här, tack!

Jag är en tjej på snart 29 år, mamma till två pojkar på 3 & 6 år – snart fru till min fästman Ante (gifter oss i september nästa år). Jag bor på landet i vårt nybyggda hus, lägger dygnets alla timmar ute i trädgården där jag driver en snittblomsodling inom slow flowers.
Grejar jag inte i trädgården så har jag en kamera i handen då jag även är fotograf och kreatör.

Sen är jag ju också mamma, det ska råddas i hushållet, aktiviteter och bus & lek med pojkarna.

Kattmamma till Gösta och Malte med.

 

Hur ser en typisk vecka ut för dig?
-En helt vanlig vecka för mig ser ut såhär. 3 dagar jobbar jag på min arbetsplats bland blommor & choklad och 2 dagar arbetar jag hemifrån med fotograferingar, skapande av content, admin osv. Sen är det sånt som alla familjer behöver rådda i, aktiviteter, hushållet, matlagning, familjemys osv. 

Men jag älskar vår vardag och att få vara egenföretagare på heltid ger mig så stor frihet att planera våra dagar så det blir så bra som möjligt för os och barnen. Jobbar gärna kväll för att få hämta hem de tidigare någon dag efter skolan, de är små en så kort period i livet att man vill ta tillvara på varje dag.

 

Har du alltid varit så här kreativ? Vad tror du det kommer ifrån?
JAAA! 100% att det kommer ifrån min mamma, jag är en kopia utav mamma. Under hela vår barndom har hon alltid varit pysslig, sytt, bakat och grejat kreativt – vilket gjort att jag tagit efter. Jag vet inte chuuuur ofta jag möblerade om i mitt lilla sovrum, fixade och grejade. Sen när jag flyttade hemifrån så föll allt naturligt att jag grejade med det mesta. Fick en symaskin och började sy kläder till min första son, nu är jag mer kreativ i min trädgård, stickar och skapar vackert content åt mitt företag men hjälper även andra företag med contentskapande.

Du som är så duktig med blommor, kan inte du ge oss tips på vad vi ska ha i trädgården ?
-Åhh kul fråga!

Då skulle jag plättlätt svara Pärleternell, så himla fin i rabatt men även fantastisk att ta in till kransar och torkar vackert så man kan njuta året om av den. Sen ångrar man aldrig att man satt lökar, må va tufft på hösten men man tackar sig själv när de små vackra tulpanerna och narcisserna tuttar upp framåt vårkanten, GLÖM EJ! Dags att sätta det nuuuuu!

Men vill slå ett slag för att direktså, man behöver inte krångla till det, släng ut ett gäng fröer framåt maj och njut sedan resten av sommaren av ett blomsterhav. Underbart för dig att njuta utav men våra kära pollinatörer kommer jubla, winwin för alla.

Men även att samplantera ätbart med blommor ger en sån fin känsla och perfekt om man inte bor så stort. Ringblomma med grönkål och kronärtsskocka med jätteverbena är superfint.

Har du något tips till dem som vill följa sin dröm?
-Oj så svårt då jag själv inte uppnått min. Men jag tror bara att man ska våga kasta sig in. Ta steget och våga chansa!

Jag har under mina 3 år som egenföretagare gjort tabbar som jag lärt mig massor på och gjort mig till en starkare egenföretagare. Allt går om man vill, det tag bara lite olika lång tid för alla. Jag kämpar dagligen fortfarande för att bygga ett starkt varumärke.

Vad gör dig riktigt glad? 

– En hel natts sömn och kaffe på sängen Med vänlig hälsning, småbarnsmamman.

Jag är så himla familjekär så jag skulle nog säga något så cheesy som när hela storfamiljen när samlad, vi lagar något gott och sen bara myser då känner jag mig rik och lycklig.

Vad skulle du säga är det absolut bästa med sociala medier? 

– Att få inspirera andra men även att inspireras, en fantastisk kanal att få utlopp för min kreativa sida och jag har lärt känna så fantastiskt många fina vänner via sociala medier. Sen hade det inte funnits hade jag aldrig kunnat jobba som kreatör, fotograf och blomsterbonde i samma utsträckning.

Om du får slänga in ett tips på ur du skulle styla Lavenderklänningen i höst/vinter?

– Åh min favoritklänning!

Den kommer jag bära med blå jeans, höga stövlar och en stor gosig stickad kofta över.

Tack för du ville vara med här!

At For Good Luck, we use cookies to make our shop work. Learn more how we use and process this data in our privacy policy.